A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Фокусна тема цьогорічної зустрічі української кінематографічної еліти - "З України до Голлівуду"

Дата: 12.11.2019 13:16
Кількість переглядів: 637

Тернопіль накриє хвиля кіно

Із 13 по 15 листопада у Тернополі відбудеться IV Міжнародний форум «КіноХвиля». Фокусна тема цьогорічної зустрічі української кінематографічної еліти - "З України до Голлівуду".  

В рамках заходу кіномани і гості міста зможуть переглянути десятки кінострічок українського виробництва, а також зняті на вулицях Тернополя, взяти участь у майстер-класах, творчих зустрічах з відомими акторами, режисерами, продюсерами, акторами, відвідати презентації книг відомих письменників та сценаристів.

— Це не звичайний фестиваль, — розповідає ініціатор «КіноХвилі», голова Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра. — Ми свідомо обрали формат форуму, який передбачає не лише перегляд фільмів, а й обговорення їх особливостей, логістики та механізмів творення, стає майданчиком обміну професійним досвідом для режисерів, операторів, сценаристів, продюсерів та людей, які готові долучитися до кіновиробництва. Цьогоріч до Тернополя на кінофорум завітають понад сім десятків акторів, режисерів, операторів та сценаристів — майже уся українська кінематографічна еліта, окрім того, будуть представники фільмів, які номінувалися на «Оскар», гості з Франції та Грузії — це вже вихід на міжнародний рівень…

Традиційно, саме в Тернополі під час IV Міжнародного форуму "КіноХвиля" відбудеться підбиття підсумків кінороку. Зокрема, учасники та гості масштабної події, дискутуватимуть на теми: «Кіно vs. Телебачення: особливості взаємодії», «Кіно vs. Література: шлях від роману до сценарію», «Майбутній розвиток українського кіно: рівні визначення успіху стрічки».

— Програму фестивалю ми сформували практично беперервну, тому що подій буде багато. Головні локації форуму – це кінотеатр «Сінема Сіті» та «Український дім «Перемога». З ранку до обіду переважно транслюватимемо фільми для дітей, сімейні та документальні. Ближче до вечора – художні, — зазначає програмний координатор кінофоруму Юрій Матевощук. — Хол Українського дому «Перемога» ми перетворимо на великий майданчик для панелей, дискусій та презентації книг. Так, саме книг — адже в Україні упродовж останніх кількох років дуже багато фільмів створено саме за мотивами романів.

«КіноХвиля» матиме чим дивувати та вражати: найгучніші, найрезонансніші фільми, найбільш хвилюючі стрічки цього та попередніх років — саме тут!

Військово-драматична стрічка «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас» за участю аж трьох тернопільських акторів: Олександра Папуші, Олександра Назарчука та Володимира Процюка, перший український фільм з елементами 3-D графіки «Фокстер і Макс» — теж із юними тернополянами у головних ролях.

Ексклюзив кінофоруму — презентація документальної повнометражної стрічки «Ukraïner. The Movie» про один день із життя України. Тернополянам пощастило — особливістю показу «Ukraïner. The Movie» в рамках форуму “КіноХвиля” у нашому місті є те, що глядачі зможуть поспілкуватися з творчим колективом фільму, знімальною групою, реалізаторами проєкту на чолі з Богданом Логвиненком.

Окрім того, можна буде побачити нашумілу стрічку про Василя Стуса «Заборонений», екранізацію історичної повісті Івана Франка «Захар Беркут», шокуючу «Браму», драматичні «Крути», «Дике поле» за романом Сергія Жадана та багато інших стрічок, які дивують і вражають.

Окрім того, зазначають організатори «КіноХвилі», буде і цікава кінопрограма для дітей, тож стежте за анонсами: https://www.facebook.com/lmwave.info/

Вхід на усі заходи в Українському домі «Перемога» - вільний. На перегляди фільмів у кінотеатрі «Сінема Сіті» варто придбати квитки, або встигнути зареєструватися он-лайн (до вичерпання квоти на безкоштовні запрошення).

Реєстрація для безкоштовного входу на "З України до Голлівуду" 14 листопада, 19.00  Сінема Сіті Тернопіль, тут https://forms.gle/tt9aTdHXndnnSgnaA

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь