A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

24 жовтня - Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Дата: 24.10.2019 07:15
Кількість переглядів: 875

24 жовтня - Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Щороку 24 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом (WORLD POLIO DAY),  заснований за ініціативою міжнародної неурядової організації Rotary International з метою привернути увагу світової спільноти до проблеми захворювання на поліомієліт та завершення більш як 30-річної боротьби за викорінення цього небезпечного захворювання  на всій планеті.

10 речей, які треба знати і зробити, щоб подолати поліомієліт, - розповідає головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я з епідеміології Наталія Тімко.

1. Вірус поліомієліту може паралізувати чи вбити дітей протягом всього лише кількох годин.

2. Не існує ліків проти високозаразного вірусу поліомієліту: імунізація є нашим єдиним ефективним захистом. 

3. Спалах поліомієліту в Україні в 2015 році підтверджено міжнародними організаціями з охорони здоров’я. Після 19-річної відсутності, поліомієліт знову повернувся в Україну. Ті, хто знаходяться в зоні ризику, постраждають найбільше. Разом з тим, вірус є дуже заразним і не зважає на соціальний статус, матеріальні статки чи кордони. 

4. Будь-яка дитина, імунізована не в повній мірі, знаходиться в зоні ризику та становить небезпеку для інших дітей. 

5. ВСІ діти в Україні віком 2-4- місяці повинні бути вакциновані інактивованою вакциною. В 6, 18 місяців, 6 і 14 років живою поліовакциною.  

6. Оральна поліо вакцина (ОПВ) є єдиною ефективною зброєю проти поліомієліту під час спалаху цієї хвороби. Вона захистить дитину на все життя, якщо її буде застосовано кілька разів. Будь-яка дитина, яка пропустила вакцинацію, перебуває в групі ризику і може стати жертвою вірусу.

7. Програма з ліквідації поліомієліту стала однією з найбільш успішних глобальних програм у сфері громадського здоров’я за всі часи: завдяки їй, кількість випадків поліомієліту впала на 99%, з 350 000 випадків на рік у 1988 р. до лише 243 випадків у 2014. 

8. Ліквідація поліомієліту – це наше спільне майбутнє. Увесь світ працює над тим, щоб викорінити цю хворобу. Україна приєдналася до Європейської та Всесвітньої Ініціатив щодо ліквідації поліомієліту – всесвітньої кампанії, завдяки якій з 1988 року вдалося знизити кількість випадків захворювання більш ніж на 99%. Безпека наших дітей – наша відповідальність.

9. Спалах поліомієліту доводить наскільки важливою є планова імунізація для попередження інфекційних захворювань. В Україні у 2014 р. менше 50% дітей були не вакциновані взагалі або вакциновані не повністю. В 2015 р. рівень імунізації проти поліомієліту серед дітей до 1 року впав ще більше, до 14%. Причиною спалаху поліомієліту є хронічно низький рівень імунізації в країні.

10. Кожен може долучитися до того, щоб діти отримали вакцини. Родини мають знати факти про поліомієліт та користь вакцинації. Будь ласка, поговоріть зі своїми друзями та сусідами. Вийдіть до свого оточення та висловіть свою позицію на підтримку імунізації дітей. Існує так багато шляхів, щоб допомогти і захистити українських дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь