A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золотниківська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

21 вересня в с. Раковець, Теребовлянського району вшанували пам'ять угорським загиблим воїнам, які у 1915 р. разом з Українськими Січовими Стрільцями боролися за рідні терени.

Дата: 01.10.2019 11:40
Кількість переглядів: 2339


Криваві події відбувалися між Семиківцями, Раківцем та річкою Студинкою, та завершилася атакою на окопи російських військ.

У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні - Іштван Ійдярто, консул Угорщини у м. Берегово - Іштван Дєбнар, почесний консул Угорщини у м. Тернопіль - Татьяна Чубак, Голова Золотниківської сільської об'єднаної громади - Данило Бугай.

У межах заходу до вшанування пам'ятника угорським солдатам 308-го гонвед піхотного полку австро-угорської армії поклали квіти та запалили лампадки, а також провели чин панахиди за загиблими.

"Сьогодні ми сильні, як ніколи, пишаємося нашою спільною історією, нашими героями. Те, що ми робимо зараз - це приклад для усіх, це приклад якою має бути українсько-угорська дружба. Кожен з угорських солдатів був героєм і загинув як герой!" - зазначила у своїй промові Почесний консул Угорщини у м. Тернопіль - Тетяна Чубак.

Пані Тетяна також подякувала Послу Угорщини за ту неоціненну допомогу, яку уряд Угорщини надає Україні на оздоровлення воїнів та діток АТО на теренах Угорщини кожного року.

Опісля заходу представники угорської делегації і місцева влада обговорили шляхи реконструкції та консервації пам'ятника задля його подальшого збереження.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь